Det är fortfarande oklart hur branden startade. Foto: Bengt Andersson

Villabrand i Koppom

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdag brann det rejält i en villa inne i samhället i Koppom, Eda kommun. När räddningstjänsten kom fram var villan redan övertänd och det var först oklart om någon person kommit till skada. Senare bekräftar polisen att ingen var i huset när det brann.

Brandmännen kom fram 03:22.

– Det slog ut lågor från fönster på båda våningar, säger Nina Begallo som är teamledare på SOS Alarm.

Brandmännen kunde inte genast söka igenom huset, eftersom det var övertänt redan när de kom fram. Polisen fick heller inte tag på fastighetsägaren. Men, det fanns hopp:

– Bilen till fastigheten fanns inte hemma så det är väl ett gott tecken på att de kanske inte var hemma, men jag kan inte bekräfta något, säger Nina Begallo.

Vid 07.30 är räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

– Läget är nu under kontroll. Vi håller på och avvecklar, säger insatsledaren Lennart Lundström.

Senare på förmiddagen fick polisen fatt i husets ägare, som inte varit hemma när branden startade.

Släckningsarbetet fortsatte under dagen och polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Det är fortfarande oklart hur branden startade och rubriceringen är i nuläget allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.