Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det byggs väldigt lite villor här så det finns ett behov, säger mäklaren Maria Ekängen om prisökningen på villor i Värmland. Men det är inte hela förklaringen. I videon ger hon sin syn på vad som gör att priserna ökar i Värmland men inte i riket som helhet. Foto: SVT/arkiv/R Rotevatn

Villapriserna faller – men inte i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tremånadersperioden har villapriserna i Sverige minskat med i genomsnitt två procent. I Värmland går dock prisutvecklingen i motsatt riktning.

– Det byggs väldigt lite villor här så det finns ett behov, säger mäklaren Maria Ekängen.

Under den senaste tremånadersperioden har villapriserna i Värmland ökat med tre procent. Samtidigt har priserna gått ner i riket som helhet. Maria Ekängen på Länsförsäkringars fastighetsbyrå menar att det till viss del kan förklaras med att det byggs lite samtidigt som många barnfamiljer är på jakt efter villor.

– Vi skulle se positivt på att det byggdes fler villor, säger Maria Ekängen.

Sjunkande priser på bostadsrätter

Samtidigt som villapriserna gått upp i Värmland har bostadsrättspriserna i länet sjunkit, dock inte lika mycket som i landet som helhet. De senaste tre månaderna föll bostadsrättspriserna med drygt sju procent på riksnivå medan tappet i Värmland stannade på två procent.

I videon ovan ger mäklaren Maria Ekängen sin förklaring till varför villapriserna gått upp i Värmland medan de backat i riket som helhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer