Skoghall vidare till superligan

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin har Skoghall kvalat till den högsta serien för innebandy, svenska superligan, SSL. I en nästan fullsatt Hammarö arena säkrade de platsen med god marignal. Tio sekunder innan slutsignalen fick domaren blåsa av för en champagnekork som flugit in på planen.

– Det går inte att sätta ord på det här. Det är helt otroligt. Den här känslan kom litegrann igår, att vi är så nära och tänk om det här lyckas. Men det är en farlig känsla att få, det där, säger tränare Jonas Kruse efter vinsten.

Det var ett starkt Kalmarsund de mötte i sista och avgörande playoff tre. Skoghall inledde starkt och behöll ledningen ändå in i tredje perioden, när Kalmarsund kvitterade 4-4 med mindre än 13 minuter kvar av matchen. Men det fixade Mathilda Jansson några minuter senare, och med 15 sekunders matchtid kvar satte Elin Andersson 6-4 och säkrade därmed platsen i SSL.

– Obeskrivlig känsla. Vi jobbade på det hela säsongen. Ett riktigt starkt lagbygge med både tränare, spelare och bra lagmoral. Det fick vi ett kvitto på idag, säger lagkapten Elin Andersson.

Förlorade playoff1

Skoghall har varit starka hela säsongen och vann serien med åtta poäng. Sen två raka segrar mot Lund i playoff1.  Men sen bjöd Kalmarsund på motstånd och den eviga drömmen om SSL grusades något efter en första förlust på hemmaplan. Men sen vände det.

– Vi fick stryk i första matchen för att vi inte riktigt var rejäla framför mål, men det ändrade vi på till andra matchen. Och jag kände på måndagen efter första matchen att det här laget har bestämt sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.