Foto: SVT arkiv

Vräkning avgörs i rätten

Uppdaterad
Publicerad

I dag möts Karlstads kommun och Hells Angels återigen i tingsrätten.

Den här gången gäller det kommunens andra försök att vräka klubben från gården i Härtsöga.

I maj 2013 köpte Karlstads kommun Hells Angels klubblokal i Härtsöga på exekutiv auktion. Köpet var en strategisk överenskommelse med polisen i syftet att kunna vräka klubben från lokalen. I snart två år har man försökt få till en uppsägning utan framgång.

Försäljning av Hells Angels klubblokal

Väntar på prövningstillstånd

Den första uppsägningen har ogiltigförklarats i både tingsrätten och hovrätten eftersom kommunen inte hade med en text om att hyresgästen har rätt att överklaga. Ärendet ligger nu hos Högsta domstolen i väntan på besked om prövning.

Tvist om försäkring

Dagens förhandling gäller kommunens andra uppsägning. Där hävdar man att hyresgästen, Solstadens motorsport, har begått avtalsbrott mot hyreslagen då man inte har försäkrat fastigheten. Klubben säger till sitt försvar att de försökt, men inte får försäkra fastigheten eftersom de inte äger den. Nu ska Värmlands tingsrätt avgöra frågan och förhandlingen som genomförs under stort säkerhetspådrag ska vara avslutad i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljning av Hells Angels klubblokal

Mer i ämnet