Weimers (KD) får toppjobb i EU

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraten Charlie Weimers, idag kommunalråd på Hammarö kommun, bli ny kanslichef för KD i Europaparlamentet.

31-årige Weimers har anställts som ny kanslichef hos Lars Adaktusson i Bryssel. Tjänsten är heltid och kräver att Weimers bosätter sig i Belgien. Weimers lämnar därför sina politiska uppdrag i Värmland.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått frågan av Lars om att bli kanslichef. Allt fler beslut fattas i Europaparlamentet och möjligheten att få bidra i detta viktiga arbete gick helt enkelt inte att tacka nej till, säger Charlie Weimers i ett pressmeddelande.

– Rollen som kanslichef kräver att jag bosätter mig i Bryssel, vilket innebär att jag idag har begärt entledigande från samtliga mina politiska uppdrag. Det känns självklart kluvet, eftersom jag gärna hade fortsatt i Hammaröpolitiken. Samtidigt så konstaterar jag att jag varit gruppledare i åtta år, varav fyra i majoritet. Det känns därför helt rätt att lämna över ledartröjan till en efterträdare, avslutar Charlie Weimers.

Weimers har varit ledamot i fullmäktige sedan år 2002, gruppledare för KD sedan 2006 och kommunalråd på deltid sedan valet 2010.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer