Foto: SVT

Wermland Opera julsatsar för alla åldrar och smaker

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde året i rad bjuder Wermland Opera på fasadshow med premiär på fredag. Men i år har man också ambitionen att locka in publiken på operan och det gör man med en julvandring för barnfamiljer och vintershowen Stjärnorna i baren för den vuxna publiken.

– Folk som inte vågar gå in genom dörren här ska våga sig in för första gången, säger operachefen Ole Wiggo Bang. 

Julvandringen riktar sig till barnfamiljer och andra med barnasinnet i behåll och sträcker sig genom operans publika delar såväl som källarutrymmen. Det är operans egen personal som skapat sagolika miljöer med befintligt material. Vandringen går bland annat genom Askungens balsal och en Tomteverkstad och kan avslutas med en titt på fasadshowen utanför.

– Meningen är att det här ska skapa en förväntan och glädje och barnen ska minnas att det händer spännande saker i det här huset.

I princip slutsålt

Och efterfrågan från publiken finns uppenbarligen där, redan nu är biljetterna till julvandringen slutsålda sånär som några enstaka platser på nyårsafton.

För den vuxna publiken har man satt ihop vintershowen Stjärnorna i baren som bjuder in publiken till mingel och show.

– Det är underhållning i två akter med full orkester och fem solister. Den innehåller allt ifrån julmusik till på gränsen till grovisar opera, musikal och visor, säger Ole Wiggo Bang som är skaparen bakom showen.

SVT Värmland var med vid dagens repetitioner av Stjärnorna i baren och tog en titt på julvandringen som du kan se i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.