Foto: TT

Ytterligare en avliden i covidutbrott på äldreboende i Hagfors

Uppdaterad
Publicerad

Nu har totalt tre personer dött i och med covidutbrottet på äldreboendet Sättragården i Hagfors.

– Ja, tyvärr. I övrigt har vi inga fler konstaterat smittade vilket ändå är ett tecken på att vi har nått kulmen i smittspridning. Men tyvärr fick vi det här tragiska slutet, säger socialchefen Maria Persson.

Under helgen rapporterades de första två dödsfallen och den tredje personen ska ha avlidit under tisdagen, vilket NWT var först med att rapportera om.

Alla tre har fått två doser vaccin. Om det fanns några andra bakomliggande orsaker till dödsfallet kan socialchefen inte svara på.

– Det här är ju en skör målgrupp, men jag har inte möjlighet att uttala mig om enskilda individer.

Dubbelvaccinerade

Av de som insjuknat, totalt 12 boende och 15 medarbetare i äldrevården, är samtliga dubbelvaccinerade. Maria Persson uppger också att 99 procent av personalstyrkan och 97 procent av de boende är dubbelvaccinerade.

Vad som orsakade utbrottet vet de fortfarande inte, men smittspårning pågår både från kommunens och smittskydd Värmlands sida.

För närvarande ligger en av de boende på sjukhus, men ingen från personalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet