En man i 60-års åldern åtalas för upprepade våldtäkter mot barn. Foto: TT/SVT

13-åring födde barn efter våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en 13-årig flicka blivit gravid uppdagades att hon upprepade gånger blivit våldtagen.

På onsdagen åtalades en man i 60-års åldern misstänkt för våldtäkt mot barn, vilket P4 Skaraborg var först att rapportera om.

Enligt stämningsansökan har flickan våldtagits flera gånger under 2016 och 2017 på olika platser i Skaraborg. Efter att det upptäcktes att flickan var gravid inledde polisen en utredning.

– Det fanns ingen misstanke mot mannen innan utan detta uppdagades när det uppdagades att hon var gravid, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

Känner de varandra?

– De känner varandra men det finns inget släktskap mellan dem, säger Wennerholm.

Nekar till anklagelserna

Flickan födde barnet och det har fastställts genom faderskapstest att den 60-åriga mannen är pappa till barnet som fötts. Ändå nekar mannen till anklagelserna.

Enligt åtalet begick mannen gärningen med uppsåt.

När den misstänkta mannen skulle gripas gick han till angrepp mot polisen och hotade med våld. Även i arresten ska han uttalat dödshot både mot polis och arrestvakt. Mannen åtalas därför även för hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.