En ung kvinna knivskars så svårt att hon avled på ett boende i Mölndal. Foto: SVT

15-åringen häktas misstänkt för mord på HVB-hem

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojke som misstänks ha mördat en 22-årig kvinna på ett HVB-hem i Mölndal häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord. Det beslutades vid Göteborgs tingsrätt i dag.

Den 15-årige pojken ska även ha försökt döda en annan pojke på boendet för ensamkommande flyktingbarn. Kammaråklagare Linda Wiking var ytterst fåordig sedan pojken hade häktats.

– Jag kan inte uttala mig om det, det råder yppandeförbud, säger Linda Wiking.

Attackerade annan pojke

Direkt efter att den 22-åriga kvinnan hade huggits ihjäl med kniv attackerade 15-åringen den andre pojken. Händelsen rubriceras om försök till mord.

– Han attackerades strax efter att kvinnan blivit knivhuggen, säger Linda Wiking.

Fick han några skador?

– Nej. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger Linda Wiking.

Den häktade pojken har varit i Sverige sedan i somras och uppger själv att han är 15 år. Hans advokat Nicklas Unger vill inte uttala sig i skuldfrågan eller hur hans klient ställer sig.

Vet delar

Häktningsförhandlingen med tolk tog drygt en timme och rätten ansåg det förelåg synnerliga skäl för häktning.

Tidigare under dagen har det också framkommit att pojken hade kända psykiska problem. Extrapersonal hade anställts enbart för hans skull, men jobbade inte på hemmet när knivdådet inträffade.

– Den personalen hade helt enkelt inte hunnit börja, men vi hade anställt honom och han var på väg att börja, säger Staffan Alexandersson, talesman för HVB Living Nordic, som driver boendet, till Borås Tidning.

Alexandersson säger också att hemmet hade tagit kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.