Foto: SVT/Privat

12 bilar totalförstörda i Askim – stor insats inatt

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar sattes i brand i ett parkeringshus i ett bostadsområde i Askim i Göteborg under natten till onsdag. Enligt polisen så har 12 bilar brunnit och ytterligare 14 stycken är skadade.

Polisen larmades till Gåsmossen i Askim vid 23.15 på tisdagskvällen.

– Bilarna stod i ett garage på två plan och har totalt brunnit ut. Även taket till parkeringshuset har brunnit bort, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen hade tre enheter på plats och en förundersökning om mordbrand har inletts.

– Vi letar vittnen just nu för att se vilka åtgärder som ska vidtas längre fram. Vi utgår från att den är anlagd men har inga misstänkta i nuläget, säger Andreas Odén.

Branden under kontroll efter midnatt

Branden var vid 00.30-tiden under kontroll och utan ytterligare risk för spridning.

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning under dagen, säger Andreas Odén.

Branden inträffade samma dag som rättegången mot de personer som misstänks för omfattande bilbränder på Frölunda torg förra sommaren inleds.

Då skadades och förstördes minst 70 bilar. Frölunda torg ligger inte långt från parkeringsgaraget i Askim. Sex personer står åtalade och rättegången kommer att pågå fram till mitten på november.

– Vi tror att branden är anlagd, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

– Vi tittar naturligtvis på det för att se om det finns ett samband. Med det är inget vi kan konstatera ännu.

I nuläget är ingen gripen för brott.

Foto: Niklas Maupoix

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.