Foto: SVT

15 övervakningskameror i norra Biskopsgården

Publicerad

Med 15 kameror, sex fasta och nio rörliga, som tidigare bara använts av Bostadsbolaget, får nu även Polisen möjlighet att dygnet runt-övervaka Norra Biskopsgården

– Det här är önskemål från de boende i Biskopsgården som kommit fram i de medborgardialoger som vi haft med medborgarna där, säger Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef för Storgöteborg Hisingen.

– Vi vet av erfarenhet att det dels kommer att bli lättare att utreda eventuella brott i framtiden och dels att de här kamerorna förebygger brott.

Tillstånd av länsstyrelsen

I somras tillstyrkte Länsstyrelsen polisens ansökan om att få använda kamerorna dygnet runt till och med juli 2018. Bakgrunden är, enligt polisen, den omfattande brottslighet som förekommit i området – varav flera allvarliga våldsbrott, skottlossningar och mord.

– Det här är ett naturligt led i vår brottsbekämpning. Nu har vi bara haft tillgång till kamerorna i en vecka så det är alltför tidigt att säga om det här redan gett resultat, säger Jörgen Thorén.

– Men vi hoppas att det kommer att ha effekt på brottsligheten i området i framtiden.

Sex av kamerorna är fasta, nio är rörliga och försedda med zoomoptik. Polisen kan både följa kamerorna i realtid och titta på inspelat material i efterhand. Polisen ska informera allmänheten om övervakningen genom tydlig skyltning.

Polisens i Västra Götalands hemsida

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet