En polis blev knivskuren vid ett våldsamt upplopp på Hässleholmen. Foto: TT

17-åring häktad för polisattack

Uppdaterad
Publicerad

Misstänkt för försök till grov misshandel när flera poliser attackerades i Hässleholmen i Borås den 10 maj.

Det var den 10 maj som en polis, under en utryckning till Hässleholmen i Borås, blev knivskuren. Polisen hade fått larm om att ungdomar smällde raketer vid en fotbollsplan, och när patrullen kom till platsen attackerades de senare av flera personer.

– Det var många som gick till angrepp mot de här ensamma poliserna. Det kändes fruktansvärt hemskt. De stormade poliserna. Det var kravallstämning, sa ett vittne till Borås Tidning.

knivattack mot polis i Borås

Fler kan komma att häktas

På fredagen häktades en 17-åring i Borås tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för försökt till grov misshandel och våldsamt upplopp. Även om åklagaren ansåg att det handlade om försök till mord.

– Men jag är nöjd över att han blev häktad, sedan får man lägga fram fler bevis i en huvudförhandling, säger Ove Jäverfelt, åklagare. Totalt är fyra personer misstänkta för våldsamt upplopp. Men det kan komma att bli fler.

– Vi bedömer att det var runt 20 personer som var med, så vi jobbar med hög intensitet för att hitta fler misstänkta.

Åtal väntas väckas senaste den tredje juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

knivattack mot polis i Borås

Mer i ämnet