• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Fastighetsägaren: 17 hyresgäster drabbades i storbranden i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 17 hyresgäster drabbades och byggnadskomplexet är i stort sett helt utbränt. Det säger fastighetsägaren Johan Strömberg dagen efter den våldsamma branden i centrala Borås.

– Det kan vara anrika företag som går i graven.

Det är fastighetsbolaget Ås Härads Fastigheter som förvaltar det brandhärjade fastigheten. Enligt fastighetsägaren är nästa hela byggnadskomplexet nedbrunnet och förstört.

– Det är naturligtvis en väldigt tragisk och beklaglig händelse, framför allt för våra hyresgäster, säger Johan Strömberg.

Storbranden i Borås

Han säger att dagen har präglats av att hjälpa hyresgästerna med diverse frågor och att hitta nya lokaler.

– Det kan vara anrika företag som går i graven, säger han.

Här honom berätta mer i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Borås

Mer i ämnet