19-åring döms till 8 års fängelse efter knivhugg mot kvinna

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året knivhöggs en kvinna när hon var på väg till sitt hotell på Lindholmen i Göteborg. Tingsrätten dömer nu mannen till 8 års fängelse för försök till mord. Mannen förekommer sedan tidigare i brottsregistrerat där han dömts för bland annat utpressning, grov stöld och ringa narkotikabrott.

Natten mellan lördagen och söndagen den 7–8 december skulle kvinnan och hennes fru gå hem till sitt hotell på Lindholmen efter att ha firat kvinnans födelsedag, strax före klockan 00:30 steg de av bussen och började gå mot hotellet. Kort senare dyker en man upp bakom dem och lägger sin arm om kvinnans hals och hugger henne cirka 13 gånger i ansiktet och på kroppen med kniv.

Efter ett omfattande utredningsarbete kunde polisen finna teknisk bevisning som pekade mot den 19-åring som på måndagen dömdes vid Göteborgs tingsrätt. 19-åringen har under hela förloppet nekat till inblandning i mordförsöket. Mannen ska även ha kopplingar till kriminella organisationer.

Den tekniska bevisningen

Nyinköpta kläder, DNA på kniv och en övervakningsfilm var några av de bevismaterial som tingsrätten ansåg kunna bevisa att det var mannen i fråga som utfört handlingen. Några dagar tidigare ska mannen ha köpt svarta kläder som överensstämde med de vittnesmål som bland annat kvinnans fru hade lämnat.

Mannens DNA ska även ha återfunnits på den kniv som användes vid mordförsöket. En bild publicerades även i TV3:s Efterlyst där mannen syntes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.