En man blev under tisdagskvällen skjuten i Borås. Nu pågår en stor polisinsats för att hitta gärningsmannen. Foto: Stillbild Joakim Eriksson / Video Viktor Valkonen

22-åring släpptes – nu häktad på nytt för mord i Borås

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man har häktats misstänkt för ett mord i Borås som begicks 2020. Mannen har tidigare suttit häktad misstänkt för brottet, men släpptes då, rapporterar lokala medier.

I november 2020 sköts en man i 25-årsåldern till döds utomhus. 22-åringen satt häktad under cirka fyra månader i fjol misstänkt för mordet, men försattes sedan på fri fot, skriver Borås Tidning.

På onsdagen häktades han igen. Förutom mordet är mannen, som förnekar brott, även häktad misstänkt för grovt vapenbrott.

– Enligt min uppfattning har det framkommit sådana omständigheter att bevisningen stärkts mot honom, säger åklagaren Andreas Ekengren till tidningen.

Mannen sitter sedan tidigare i häktet i Malmö åtalad för grov narkotikasmuggling, rapporterar P4 Sjuhärad.

I klippet nedan från 2020 hör du hur det rapporterades direkt efter mannen sköt till döds

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.