En man i 30-årsåldern döms av Göteborgs tingsrätt till sex och ett halvt års fängelse för en våldtäkt och två våldtäktsförsök mot tre äldre kvinnor. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

28-åring döms för grova sexbrott mot äldre kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man döms av Göteborgs tingsrätt till sex och ett halvt års fängelse för en våldtäkt och två våldtäktsförsök mot tre äldre kvinnor.

Samtliga offer bor i Göteborgsområdet och är över 80 år. En av dem dessutom funktionshindrad.

– Det har handlat om övergrepp som begåtts nattetid i deras hemmiljö. Givetvis rör det sig om oerhört allvarliga brott, sa kammaråklagare Andréas Pernmyr inför rättegången till Göteborgs–Posten.

Det var i somras som mannen utsatte de tre kvinnorna för övergreppen. En av kvinnorna som mannen våldtagit är 90 år gammal. De tre målsägandena har ingen relation till mannen. 

Mannen ska utvisas ur Sverige efter avtjänat straff. De tre kvinnorna tillerkänns skadestånd på sammanlagt 250 000 kronor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.