Videodagboken del två: Sopor

Publicerad

I den andra delen av videodagboken reflekterar familjen över soporna de slänger. Johanna erkänner att hon ibland slarvar med att återvinna ett visst material.

Under 2017 slängdes det 473 kilo hushållsavfall per person i Sverige. Detta är en ökning med 2,5 procent i jämförelse med 2016 enligt siffror från Avfall Sverige.

Naturvårdsverket menar att hur vi väljer att göra oss av med det avfallet påverkar miljön. Eftersom det går ut mycket resurser vid tillverkning borde en hel del av det som slängs istället tas tillvara på. Exempelvis genom återvinning av sakerna eller av materialet.

I klippet funderar familjen över hur de källsorterar, och Johanna erkänner att hon ibland slarvar med ett visst material.

Familjen Landström-Jacobsson

Visa

Familjen som bor i Göteborg består av mamma Johanna Landström, 25 år, som studerar industriell ekonomi och pappa Filip Jacobsson, 25 år, som arbetar som infrastrukturkonsult. I familjen finns också dottern Céline, 1,5 år, samt hunden Newton.

I samarbete med SVT nyheter Väst har familjen under några dagar spelat in en videodagbok med klimattema.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Klimat

Mer i ämnet