Alexander Kjellerup och Robert Gebel från Sporthoj Göteborg, är två av det 30-tal motorcyklister som deltog i årets Luciakörning genom staden. Foto: SVT

30-tal mc-tomtar körde genom Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

I dag samlades ett 30-tal motorcyklister på Götaplatsen i Göteborg för den årliga luciakörningen med förare utklädda till tomtar, renar och kakmonster.

MC-tomtarna körde runt en cirka timme i centrala Göteborg. Bland annat ner från Avenyn, genom allén och sedan mot Haga och Majorna för att avsluta på Götaplatsen.

Som mest ett 50-tal

– När vi började med luciakörningen för tre, fyra år sedan var vi tolv förare. Sedan har intresset för det här vuxit och som mest har vi varit ett 50-tal, säger Dennis Olander från Sporthoj Göteborg.

Förutom körningen runt om i staden så får också barn komma och provsitta på motorcyklarna och prata lite med de utklädda förarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.