Melissa Haugaard och hennes pojkvän Mattias Johansson är fast i Indien. Foto: Privat: Melissa HaugaardVisa alla (2)
Visa alla (2)

316 charterresenärer blir kvar ännu ett dygn i Indien

Uppdaterad
Publicerad
316 charterresenärer sitter fast i Indien sedan i lördags efter att deras flyg från Thailand till Göteborg tvingades göra en säkerhetslandning. Vid 16-tiden på söndagen meddelade Ving att hemresan dröjer ytterligare ett dygn. – Det har tagit tid att få fram ett nytt plan, men nu har vi ett på gång från Madrid, säger Charlotte Hallencreutz, informatör vid resebyrån.

Under sex timmar satt 316 resenärer fast i ett plan i väntan på instruktioner i Delhi, Indien. Planet som avgick från Phuket, Thailand tvingades vid 15-tiden på lördagen göra en säkerhetslandning efter att de fått indikationer på ett oljetrycksfall i ena motorn.

Två dygn försenade

Beskedet från Ving var på söndagseftermiddagen att de strandade resenärerna flyger hem från Delhi måndag klockan 13.30 svensk tid. Det beräknas ankomma Landvetter flygplats vid 23-tiden. Det är med ett flygplan som Ving hyrt in från Madrid.

– Det tar allt för lång tid att åtgärda felen på det plan som tvingades landa i Delhi. Det vi nu hyrt in lyfter från den spanska huvudstaden under söndagen, säger Charlotte Hallencreutz från Ving.

Har ni meddelat passagerarna detta?

– Ja, den informationen har de fått.

Resenärena blir ju minst två dygn försenade, kan de komma att kompenseras på något sätt?

– Det vi brukar göra i sådana här sammanhang är att vi ersätter förlorad arbetsinkomst mot att vi får ett intyg. Sedan kan det också handla om ersättning för parkeringsavgifter för dem som har sin bil på Landvetters långtidsparkering.

Lite information

Melissa och Mattias från Kungsbacka är två av resenärerna som under söndagseftermiddagen fortfarande inte visste när de skulle kunna ta sig hem.

– Hade det varit ett par dagar till i Thailand hade det känts som att man förlängt semestern. Nu känns det istället som att vi är frihetsberövade, säger Melissa Haugaard.

Hennes pojkvän Mattias Johansson instämmer och berättar att det värsta är att inte veta vad som händer. Sedan de landade i Delhi har de fått fyra meddelanden från Ving med information.

– De skriver att de letar efter flyglösningar men nu har vi varit här i ett dygn. Jag ska jobba imorgon men det kan jag inte. Det är katastrof.

Melissa beskriver lördagens situation som utdragen och informationslös. Trots att de var bland de första 40 personerna som slussades ut från planet till hotellbussen tog det upp mot tre timmar. För Mattias pappa, som satt längst bak i planet, dröjde det ytterligare fyra timmar innan han kom fram till hotellet.

– Väl här kan vi inte göra annat än att vänta på vårt hotellrum. Situationen är obehaglig, säger Melissa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer