47-åring häktad i stor knarkhärva i Göteborg

Publicerad

En 47-åring misstänks vara hjärnan bakom en stor knarkhärva som omfattar hundratals kilo narkotika. Mannen häktades på söndagen.

Sedan i höstas har Tullverket och Åklagarmyndigheten gripit tolv personer, och samtliga har häktats av Göteborgs tingsrätt, rapporterar Aftonbladet.

Stora mängder av narkotika

Enligt kammaråklagare Jonas Lövström vid internationella åklagarkammaren handlar det om stora mängder av narkotika, insmugglad i Sverige av en organisation.

– Vi hoppas att vi har åtgärdat en stor ingång för narkotika till Sverige genom att utreda och förhoppningsvis lagföra det här nätverket, säger Jonas Lövström.

Han vill inte gå in på exakt hur stora mängder det rör sig om.

– Men jag har svårt att se att det här beslaget inte skulle påverka heroinmarknaden med tanke på beslagets storlek, säger Jonas Lövström.

En 47-årig man misstänks vara hjärnan bakom organisationen. Under helgen fördes han till Göteborg efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats, och på söndagen ställdes mannen inför häktningsdomaren vid tingsrätten.

Förnekar brott

Misstankarna gäller synnerligen grov narkotikasmuggling, synnerligen grovt narkotikabrott och grov penningtvätt. Utredningen har pågått sedan i höstas.

47-åringen förnekar brott.

– Han förnekar varje brottsmisstanke att han skulle ha varit delaktig i logistiken med narkotikahandeln över gränserna från Nederländerna till Sverige, säger mannens försvarsadvokat Lasse Salkola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer