70-tal fall av fylleri och misshandel under natten

Publicerad

25 anmälda fall av misshandel, och 44 omhändertagna för fylleri. Så sammanfattar polisen en hektisk natt i Västra Götaland och Halland.

– Samtidigt är det så här det ser ut så fort det är såhär varmt ute, säger polisens talesperson Stefan Gustafsson

Polisen har räknat ihop antal fall av misshandel och fylleri under fredagskvällen. Totalt handlar det om ett 70-tal händelser runtom i region Väst, som innefattar Västra Götaland och Halland. 44 personer omhändertogs för fylleri, och totalt fick polisen larm om 25 fall av misshandel under natten.

De flesta misshandelsfallen anmäldes i Göteborg, tio stycken. I Halland anmäldes totalt sju fall, i Borås fyra och i Skaraborg fyra.

– Det har i sig inte varit särskilt allvarliga händelser, men polisen har åkt som skottspolar mellan händelser, säger Stefan Gustafsson.

Gustafsson uppger att de 44 fallen av fylleri inte sällan genererar andra brott, som misshandel, stölder eller rån. Och många av fallen är svårlösta, på grund av berusning bland de inblandade.

– Det vanliga är att en person möter en annan person, de tävlar sedan i VM i vem som är mest berusad. Sedan slåss man utan anledning, och vaknar upp på morgonen och minns knappt vad som hänt. Det är inte särskilt många av de ärendena som leder någon vart, kan man säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.