Vändningen för hotellen: ”Siffror vi inte sett sedan innan pandemin”

Uppdaterad
Publicerad

Beläggningen på hotellen i storstäderna går stadigt uppåt. I Göteborgsregionen har hotellen redovisat en beläggningsgrad på 80 procent under juli, vilket är en kraftig ökning sedan i juni.

– Det är siffror som vi inte sett sedan innan pandemin, säger Stefan Gadd, presschef vid Göteborg & Co.

Det ljusnar för hotellbranschen. Efter en svag ökning i juni ligger nu beläggningsgraden på 80 procent, vilket är i linje med hur det har varit innan pandemin drog igång. Detta trots att Göteborg inte har några större evenemang eller festivaler under sommaren.

Hoppas på en höst utan bakslag

Hotellbranschen är en av många branscher som drabbats hårt av coronapandemin. Beläggningsgraden i juli förra året låg omkring 40 procent, vilket var en minskning på över 50 procent från samma period 2019. Men nu hoppas Stefan Gadd att trenden har vänt.

– Blir det inga bakslag i smittspridningen så tror vi det kommer bli en ganska ordentlig återhämtning i höst, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.