AB Volvo förlänger produktionsstoppet både i Tuve och i fabrikerna utomlands på obestämd tid på grund av coronasmittan. Foto: TT

AB Volvos produktionsstopp förlängs på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Femton dagar. Så länge skulle stoppet hos AB Volvo vara på grund av coronasmittan, var det sagt. Men det var för två veckor sedan. Nu förlängs stoppet tills vidare.

Det var i mitten av mars som det stod klart att Volvos fabrik i Tuve utanför Göteborg skulle stoppas i femton dagar, som en direkt följd av coronasmittan,

Men nu säger alltså bolaget att inte bara produktionen i Tuve utan också den i Frankrike, Belgien och USA läggs på is ”tills vidare”. Volvos presschef Claes Eliasson säger till Dagens industri att man inte har något startdatum, utan att stoppet gäller tills nytt besked kommer:

Coronaviruset i Västsverige

– Vi måste se att utvecklingen går åt rätt håll och att myndighetsbesluten lättar innan man kan hoppas på att komma igång igen.

Även personbilstillverkaren Volvo Cars förlänger sitt produktionsstopp, men där finns ett startdatum: 14 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet