Efter Jimmys avvikelse från boendet har Trollhättans stad installerat larm i lokalerna och omsorgsförvaltningen har också gjort en anmälan till Lex Sarah. Foto: SVT

Åklagare utreder tjänstefel efter avvikelse från korttidsboende i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En förundersökning gällande tjänstefel inleds efter händelsen där 14-årige Jimmy avvek från ett korttidsboende i Trollhättan och senare hittades naken vid ett industriområde.

Jimmy avvek från sitt korttidsboende i Trollhättan, trots att han skulle ha tillsyn dygnet runt. När han hittades var han naken och ensam på andra sidan av motorvägen.

Föräldrarna gjorde en anmälan till IVO, inspektionen för vård och omsorg samt en polisanmälan. Då inleddes aldrig någon förundersökning om brott.

Men nu har åklagare valt att ta upp fallet, skriver tidningen TTELA. Detta efter att nya uppgifter ska ha tillkommit.

– Nya uppgifter från mamman har inkommit, säger kammaråklagare Robert Beckard till tidningen.

Utreds som tjänstefel

Händelsen utreds initialt som tjänstefel.

Efter Jimmys avvikelse från boendet har Trollhättans stad installerat larm i lokalerna och omsorgsförvaltningen har också gjort en anmälan enligt Lex Sarah.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.