Åklagaren: Här slänger mordmisstänkt sina blodiga kläder

Uppdaterad
Publicerad

Här slänger den mordmisstänkta kvinnan sina blodiga kläder och skor. Enligt åklagaren är fyndet på återvinningscentralen avgörande bevisning mot henne.

I dag inleds mordrättegången mot den personliga assistenten som misstänks ha dödat sin kollega hemma hos en brukare.

Det var den 4 september som en kollega hittade den döde på golvet hemma hos brukaren. Redan efter ett par dagar riktades misstankarna mot en kollega – som nu åtalats misstänkt för mord.

Mordutredningen kunde redan efter tre dagar hitta bevisning som knöt den misstänkte till brottsplatsen.

Blodiga kläder

Det var den 7 september som polisen besökte en återvinningscentral i Uddevalla. I en container hittades kvinnans skor, strumpor och handskar. Polisen kunde också slå fast att det fanns spår av blod från offret.

– Det blir helt avgörande, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

Nekar till brott

Den misstänkte kvinnan har hela tiden nekat till brott och säger i förhör att hon inte minns några detaljer eftersom hon druckit under kvällen. Men hon säger att hon tvingats till platsen av två män som hon var skyldig pengar.

– Min klient förnekar brott. Hon menar att två män tvingat henne till bostaden där hon blivit ögonvittne till det hemska, säger kvinnans advokat Per-Åke Kvarnström.

Rättegången kommer att avslutas de sista dagarna i februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.