Kammaråklagare Jim Westerberg är förundersökningsledare i utredningen om mordet på Wilma. Hör honom berätta om varför mordutredningen kan komma att fortsätta. Foto: SVT/TT

Åklagaren nöjd med domen – men utredningen kan fortsätta

Uppdaterad
Publicerad

En enig tingsrätt gick på åklagarens linje – och dömde Wilmas ex-pojkvän till lagens strängaste straff. Men det innebär inte nödvändigtvis att förundersökningen avslutas.

– I större utredningar finns det en tendens att nya saker lyfts in, ända fram till hovrätten. Det är min erfarenhet, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Det var vid tvåtiden på måndagen som ex-pojkvännen, som hela tiden nekat till brott, dömdes till livstids fängelse för mord och brott mot griftefriden. Jim Westerberg är nöjd med hur tingsrätten resonerat i sin bedömning.

– De lyfter ju fram samma försvårande moment som vi lyfte fram i vår plädering, så vi är nöjda med domen, säger han.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Nu har den dömde mannen, och hans advokat, möjlighet att överklaga tingsrättens dom. Och i så fall kan Jim Westerberg, och polisen, behöva fortsätta utreda fallet Wilma.

Starta klippet ovan för att höra honom berätta hur – och varför – de gör det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet