Olyckan inträffade vid 11.30-tiden, vid Viaredsmotet i riktning mot Borås. Enligt räddningstjänsten har bussen kört in i ett mitträcke och då vält och hamnat på sidan. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Akut trötthet anledning till att buss välte på R40

Publicerad

En buss välte för drygt ett år sedan på riksväg 40 efter att bussföraren somnat. Han ställs nu till svars för bland annat vållande till annans kroppsskada.

Den åttonde maj förra året välte en buss med 18 passagerare på R40. Bussföraren var trött och somnade när han körde och tappade därför kontroll på bussen som körde in i mitträcket i höjd med Viared utanför Borås och välte.

Enligt Borås Tidning slipper bussföraren nu åtal och rättegång om han godkänner strafföreläggande med kraftiga dagsböter.

Bussföraren har brustit i omsorg och varsamhet när han fortsatte att köra trots att han var var trött, enligt strafföreläggande.

Det fanns 18 passagerare på bussen när den välte, ingen skadades allvarligt men flera har krävt ersättning för lindrigare skador.

Bussföraren ställs nu till svars för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer