Älvsborgsbron genomgår reparation efter att en skarv upptäckts. Foto: Adam Ihse / TT

Akutreparation på Älvsborgsbron – två körfält stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

En akut reparation av en broskarv på Älvsborgsbron gör att två körfält i riktning mot Hisingen tillfälligt är avstängda.

– Det har inte varit farligt, säger Denny Josefsson på Trafikverket.

Vid halv tio på onsdagsförmiddagen meddelade Trafikverket att de håller på med en reparation av Älvsborgsbron. Reparationen rör sig om en skarv på bron som åtgärdas.

– Vi upptäckte detta igår och tog beslut om att åtgärda det idag, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Arbetet började vid 8 på onsdagen. Två körfält i riktning mot Hisingen är tillfälligt avstängda, och upptäckten har inte varit någon fara för bilister.

– Det är inte farligt. Broar har skarvar och man hör hur det dunkar till när man kör över. Skarvarna sitter på bron för att bron ska kunna röra sig vid olika väderlekstyper. När det är varmt så vidgas skarvarna och när det är kallt så krymper de, säger Denny Josefsson på Trafikverket.

Arbetet beräknades ta mellan 3-4 timmar, och var åtgärdat vid 11-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.