Kvinna död – man misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som under söndagen hittades livlös i en bostad på Hisingen har avlidit på sjukhus. En man begärdes under tisdagen häktad misstänkt för mord. Kvinnan och mannen hade en relation.

– Det är en omfattande utredning som pågår, säger kammaråklagare Mehrdad Sanaei.

Händelsen inträffade under söndagsförmiddagen. Det var mannen själv som larmade polisen om att en kvinna i 60-årsåldern hade ramlat och drabbats av ett hjärtstopp.

När ambulansen kom till platsen konstaterades att kvinnan var medvetslös och hon fördes till sjukhus. Polisen grep mannen som initialt misstänktes för mordförsök.

– Omständigheter på platsen gör att man inte kan utesluta brott, och därför greps mannen, sa Frederik Svedermyr, presstalesperson på Polisen region Väst på söndagen.

Hade en relation

Enligt kammaråklagare Mehrdad Sanaei kände mannen och kvinnan varandra. Han var hennes partner.

– De har levt i en relation, säger han.

Dödsorsaken är ännu inte fastställd, men enligt åklagaren finns det omständigheter som tyder på att mannen tillfogat kvinnan våld.

Häktningsförhandling hålls i Göteborgs tingsrätt under onsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.