Äldre kvinna rånad i park – slogs blodig med glasflaska

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen utsattes en kvinna för ett brutalt rån i Gubberoparken vid Olskroken i Göteborg. Rånaren togs fast av förbipasserande vittnen och kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

Kvart i fem på fredagseftermiddagen larmades polisen till Olskroken i Göteborg där en kvinna i 80-årsåldern utsatts för ett brutalt rån.

– Hon satt med sin väska i parken när en man i 45-årsåldern kom fram och slog henne i huvudet med en glasflaska och sprang iväg med väskan, säger Anna Göransson som är presstalesperson på polisen i region Väst.

Vittnen höll fast mannen

Gärningsmannen sprang mot spårvagnshållplatsen Olskroken men stoppades av förbipasserande vittnen som höll fast honom tills polisen kunde gripa honom. Han misstänks nu för rån.

– Det var rådigt av folk i omgivningen, både de som tog fast mannen men också de som stannade hos kvinnan och larmade ambulans, säger Anna Göransson.

Hon berättar att kvinnan strax innan 18 borde vara förd till sjukhus med ambulans. Hon kan inte kommentera graden på kvinnans skador mer än att hon blödde från huvudet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.