Utbrunna bilar på parkeringen vid Frölunda torg. Foto: Adam Ihse/TT

Alla släppta efter bilbränderna

Uppdaterad
Publicerad

Alla elva, som hämtades in till förhör i måndags, misstänkta för inblandning i bilbränderna i Göteborg är nu släppta på fri fot.

– Tre av de anhållna släpptes i går och den siste i dag, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till SVT Nyheter Väst.

Det var i måndags som polisen hämtade in elva personer misstänkta för inblandning i bilbränderna i Göteborg i augusti. Sju släpptes efter förhör samma dag och fyra personer anhölls, misstänkta för grov skadegörelse och våldsamt upplopp. Alla i åldrarna 15 till 20 år. Nu har också de resterande fyra personerna släppts.

Påverkar inte utredningen

– Alla som greps är hörda och utsläppta. Vi har inget behov av att de är frihetsberövade för de kan inte påverka utredningen, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.

Är de inte längre misstänkta för bilbränderna?

– De är försatta på fri fot men de är inte avskrivna från brottsmisstankarna. Utredningen går vidare och när det närmar sig någon form av beslut, om det blir ett åtal eller om ärendet läggs ner, kan jag säga mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.