Två till sjukhus när personbil kolliderade med lastbil. Foto: Christian Svensson

Allvarlig olycka utanför Vara

Uppdaterad
Publicerad

En personbil kolliderade med en lastbil på ringleden i Vara vid 16-tiden under onsdagen. De två personerna som färdades i personbilen fördes med helikopter till sjukhus. Under fredagseftermiddagen stod det klart att den ene mannen, som är i 20-årsåldern, avlidit.

 – Jag kan bekräfta att två personer är allvarligt skadade, sade Jesper Rydeling, styrkeledare vid räddningstjänsten, under onsdagen.

De skadade personerna var enligt uppgift vara de som färdats i personbilen. Enligt ett ögonvittne på plats såg en av personerna ut att vara allvarligt skadad.

– En person har blivit avförd till sjukhus med ambulanshelikopter, en annan med ambulans, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl.

Lastbilschauffören uppges av flera vara oskadd. De två som färdades i personbilen satt fastklämda efter olyckan och fick klippas ut ur bilen av räddningstjänsten.

Olycksdrabbad korsning

Olyckan ska ha skett i en olycksdrabbad korsning där flera olyckor skett tidigare. Vad som orsakat olyckan är i nuläget oklart.

Polis och räddningstjänst är på plats och bilarna har tagits i beslag och bogserat bort dem. Framkomligheten på vägen är fortfarande begränsad.

– Nu ska vi fastställa identiteten på de inblandade, sedan håller vi förhör i den mån det går, säger Morten Gunneng.

Vid 17 tiden på fredagskvällen fick polisen beskedet att den skadade mannen har avlidit.

-  Vi fick besked om att personen är avliden, säger Mattias Skarin presstalesperson för polisen i Skövde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.