Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Johansson (vänster) blir SVT:s lokala reporter i Åmål. Under onsdagens invigning var vd Hanna Stjärne (höger) på plats. Foto: SVT

Här invigs SVT:s nya redaktion i Åmål: ”Helt underbart”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen invigde SVT sin nya enmans-redaktion i Åmål. Ett välkommet tillskott för hela Dalsland om man får tro de åmålsbor som var på plats när invigningsbandet klipptes.

– Jag tycker det är helt underbart för jag har saknat det här, vi är nästan som en vit fläck på kartan här, säger Cajsa Borg som bor i Åmål.

Se när SVT:s vd Hanna Stjärne klipper invigningsbandet – och hör vad några åmålsborna tycker.

SVT har under en tid ökar antalet redaktioner i snabb takt. På onsdagen invigdes den nya redaktionen i Åmål som är tänkt att förstärka bevakningen av både Åmål, norra Dalsland och södra Värmland.

Politiker och nyfikna ortsbor

Vid invigningen var politiker, representanter från näringsliv och nyfikna ortsbor på plats. De fick bland annat se SVT Nyheter Västs programledare Josefin Marjomaa intervjua vd:n Hanna Stjärne samt meteorologen Pererik Åberg.

Den sistnämnde visade på lokalkännedom när han berättade om den stora storm som drabbade staden i oktober 1967.

– Det var en av de stora trädfällarna och dagen efter kom det 30 centimeter snö. Och jag föddes, berättade han.

Bevakar gränsområde

Åmål-redaktionen delas av SVT Nyheter Värmland och SVT Nyheter Väst och ska bevaka  kommuner i gränsområdet mellan länen.

Vad finns det för aktuella frågor som du kommer att bevaka?

– Det är allt ifrån politik, utflyttningsfrågor, glesbygd och gränshandel. Listan kan göras lång. Något aktuellt nu i Åmål är att de kämpar för att Kriminalvården ska etablera ett fängelse här och i Säffle är etableringen av ett större företag på agendan, säger Elin Johansson, SVT:s reporter i Åmål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.