Ambulans beskjuten med fyrverkerier

Uppdaterad
Publicerad

En ambulans i centrala Kortedala har beskjutits med fyrverkerier. Enligt GT varnar ambulansenheten nu sina kollegor.

Polisen har inte fått in någon rapport om händelsen, däremot säger Sahlgrenskas pressjour till GT att de har fått bekräftat att det hänt.

– Ingen skadades och ambulanspersonalen i fråga har ryckt ut på nya uppdrag efter händelsen, säger Katarina Hallingberg på Sahlgrenskas pressjour.

SVT har tidigare i veckan rapporterat om hur polisen fått in flera anmälningar i Göteborg rörande personer som medvetet ska ha skjutit raketer mot folk.

– Det här är ett riktigt ofog och det blir allt vanligare dagarna för nyår, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Attack mot polisstation

Natten mot nyårsafton krossades en ruta på polisstationen i småländska Ljungby. Därefter kastades två fyrverkeripjäser in. Två personer kunde snabbt därefter gripas och båda har anhållits misstänkta för sabotage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.