Ammoniakläcka i Ale Arena i Bohus

Publicerad

En ammoniakläcka upptäcktes i Ale Arena i Bohus på torsdagen. Personer boende i närheten uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Anläggningen är utrymd, vi är på plats och försöker ta reda på var det läcker, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

I nuläget är det oklart hur läckan uppstått. Personer i närheten uppmandes under dagen att hålla sig inomhus och invänta ytterligare information.

Vid 11:30 uppgav räddningstjänsten att man inte hade några uppgifter om att någon kommit till skada.

Vid 16.30 var det fortfarande oklart vad som låg bakom läckan.

– Det läcker inget längre i alla fall. Så vi håller på att plocka ihop där, säger Johan Eklund.

Skett tidigare

Även i somras skedde ett ammoniakutsläpp i arenan. Då var det ett kylaggregat i ishallen som läckt. Ingen skadades vid händelsen.

Fakta: Ammoniak

Visa

Ammoniakgas kan vara farligt i hög koncentration. Vid inandning finns exempelvis risk för andningsbesvär och lungskador. Gasen kan också skapa irritation på ögon och slemhinnor.

Om du har andats in ammoniakgas rekommenderas du frisk luft och vila. I det fall symptom uppstår rekommenderas du kontakta Giftinformation.

Källa: Giftinformation.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer