Anders Tuvgren flyttade 100 mil – för att slippa pollen. Foto: SVT

Anders flyttade 100 mil norrut – för att slippa pollen

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett tips från pollenforskare i Göteborg valde Anders Tuvgren att flytta 100 mil norrut till Abisko för att komma undan pollenplågan. Strategin har fungerat men inte fullt ut. Pollensäsongen är kortare, men helt fri har Anders inte blivit.

Årets pollensäsong kommer att slå väldigt olika beroende på var i landet du befinner dig. I landets östra delar ser pollensäsongen ut att bli mildare än det tuffa fjolåret, medan det i Västsverige riskerar att bli tvärtom – forskarna varnar för att det kan bli den värsta pollensäsongen på 45 år.

Inte så konstigt kanske att det föds funderingar på livet lite längre norrut, där pollensäsongen generellt är betydligt lindrigare.

Pollen

Fick råd i Göteborg

En av dem som funderat klart är Anders Tuvgren som hörde av sig till pollenforskarna i Göteborg för att få reda på var i Sverige det finns minst mängd pollen. Svaret han fick var Abisko.

– Man har fått ge upp en hel del vänner, men det funkade inte. Man var dålig för länge och får ofta, säger Anders Tuvgren.

Det här historian låter kanske som ett aprilskämt – men är trots publiceringsdagen faktiskt helt sann.

I klippet berättar han om det nya livet i Sveriges översta hörn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pollen

Mer i ämnet