Anders Svensson ska jobba med att utveckla spelarna. Foto: TT

Anders Svensson får ny roll i Elfsborg

Publicerad

Tre år efter att han slutade som spelare gör nu Anders Svensson comeback i Boråsklubben. Men den här gången blir det som tränare.

Det är en minst sagt meriterad profil som kommer tillbaka till klubben. Totalt två SM-guld blev det för Anders Svensson med Elfsborg. Med undantag för proffsåren i Southampton i början av 2000-talet var han klubben trogen under karriären.

Nu får Anders Svensson från och med augusti en ny roll för klubben. Uppdraget är att en dag i veckan finnas på plats under A-gruppens träningar och jobba med att förstärka och utveckla spelarnas egenskaper på individuell nivå.

– Jag älskar ju Elfsborg och brinner så klart jättemycket för klubben, så det är inget snack om att jag känner stolthet över att få återvända till föreningen och fotbollen i den här rollen. Jag vill vara med och utveckla Elfsborg, säger Anders Svensson, säger Anders Svensson till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.