Anna Nödtveidts hem i Grebbestad tog i torsdags hem titeln som Bohusläns mysigaste hem. Foto: Privat

Anna i Grebbestad vann Bohusläns mysigaste hem

Uppdaterad
Publicerad

Tavelväggar, ljusslingor, växter och soffhörna med öppen brasa. I Anna Nödtveidts hem får nytt och gammalt blandas med personliga saker. Hemmet i Grebbestad har nu utsetts till Bohusläns mysigaste hem.

– Det känns väldigt roligt, jag blev glatt överraskad, säger Anna Nödtveidts.

Anna Nödtveidts hem i Grebbestad tog i torsdags hem titeln som Bohusläns mysigaste hem. Hon blev regionvinnare i Bohuslän i tävlingen Sveriges mysigaste hem 2019 som anordnades av tidningen Villalivet.

– Det känns väldigt roligt. Jag blev glatt överraskad och förvånad att det gick så bra, jag skickade in ett bidrag mest för att det var en kul grej, säger Anna Nödtveidts.

”Kul med inredning”

Hon skickade in sitt bidrag i våras till tävlingen.

– Jag tycker det är kul med inredning. Jag gillar lite udda inslag för att skapa blickfång, mycket loppisfynd blandat med nya saker. Exempelvis har jag en glaskupa med en rävskalle i och ljusslingor runt, säger Anna Nödtveidts.

Vad tror du gjorde att du tog hem vinsten som Bohusläns mysigaste hem?

Foto: Privat

– Det kanske är de här udda inslagen som sticker ut lite. Jag försöker få ihop det så det inte bara blir galenskap. Jag tänker mycket växter, ljusslingor, personliga detaljer, mycket kuddar. Och de här gamla loppisfynden så att det inte bara är rakt in i en Ikeakatalog utan blir lite eget, säger hon.

Soffhörnan en favorit

Vad tycker du själv är mysigast i ditt hem?

– Soffhörnan, att tända en brasa och bara mysa ner sig i soffan är nog det mysigaste.

Familjen har bott i huset i lite mer än ett år och det är mestadels Anna Nödtveidts som har hållit i hur inredningen ska vara.

– De har liksom fått gå lite på min linje här, jag har bestämt det mesta i inredningsväg.

Vad har de sagt nu efter att ni vann?

– Nu har de insett att det var bra att låta mig bestämma, säger hon och skrattar.

Foto: Privat
Foto: Privat

Annas tre bästa tips för att skapa ett mysigt hem:

1. Inte för lite saker, har du en tom vägg kan det bli naket och sterlit. Skapa en tavelvägg med tavlor, hyllor, växter och någon spegel för att det skapa lite händelser. Häng det som en grupp tillsammans.

2. Skapa mys med belysning och olika ljuskällor. Blanda taklampor, små lampor och ljusslingor som hänger.

3. Textilier man har kan hänga ihop. Har man en matta i någon färg kan man plocka upp det i kuddarna till exempel. Då kan man komma undan med mönster och att det ändå finns en röd tråd i det du skapar i hemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.