Det misstänkta sexuella ofredandet utreds nu av polis. Foto: TT

Anställd misstänks ha ofredat flicka på HVB-hem

Uppdaterad
Publicerad

En flicka på ett HVB-hem i Västsverige har uppgett att hon ofredats sexuellt av en manlig anställd

Flickan berättade om det misstänkta övergreppet för en av boendets anställda i oktober förra året. HVB-hemmet anmälde händelsen till polisen och inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

– Vi ser alltid allvarligt på sådana här misstänkta missförhållanden. Vi har anmält det enligt Lex Sarah och till polisen eftersom det ska utredas externt, säger vd:n för bolaget som driver boendet.

Har varit anställd i flera år

Den anställde är avstängd från sin tjänst under pågående polisutredning. Enligt bolagets vd är det en medarbetare som varit anställd flera år i bolaget.

– Det har aldrig tidigare förekommit misstankar om liknande händelser. Vid nyrekryteringar har vi som rutin att alltid göra ett utdrag ur brotts- och belastningsregistret efter tillstånd från sökande, säger hon.

Flickan ska enligt anmälan även ha uppgett att hon ofredats av en annan av boendets ungdomar. Den personen har enligt vd:n omplacerats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer