• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Asylboendet var avspärrat på grund av branden tidigare i veckan. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Asylboende brann på nytt – var efterglöd

Publicerad

Rosenkullens asylboende i Munkedal eldhärjades tidigare i veckan. Natten till lördag blossade branden upp på nytt.

Räddningstjänsten fick larmet om branden vid 02:40 natten till lördag.

–Vi fick tidigt veta att det var avspärrat sedan tidigare så inga personer riskerade att komma till skada, säger Mikael Gard, insatsledare på räddningstjänsten i Lysekil och Munkedal.

– Det handlar om efterglöd och att det blossat upp på nytt, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen.

Branden, som var i mindre omfattning, kunde snabbt släckas och vid 04:15 kunde räddningstjänsten lämna.

– Det brann nog en del när första styrkan kom på plats men de som ringt in och larmat hade också börjat med en släckningsinsats. Det var en liten lokal brand i ett rum i en byggnad som var brandpåverkad sedan tidigare i veckan, säger Mikael Gard.

Brann i tisdags

Branden på asylboendet i tisdags vållade stora skador på huset men ingen av de 14 personer som bodde i byggnaden ska ha skadats. Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl i polisregion Väst, sa då till SVT Nyheter Väst att branden inte hade startats på något naturligt sätt och polisen har inledde en förundersökning om mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder på asylboenden

Mer i ämnet