Foto: TT

Åtalad busschaufför kör skolskjuts under rättsprocessen

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan inleddes rättegången mot den busschaufför som står åtalad efter olyckan utanför Sveg där tre ungdomar från Marks kommun omkom. Samtidigt som rättegången pågår är busschauffören nu tillbaka i tjänst och kör skolskjuts i en Västsvensk kommun, rapporterar Borås tidning.

Mannen ska tidigare ha sagt i polisförhör att det bestämts att han inte får köra med passagerare under tiden som förundersökningen pågår och att han heller inte vill det. Men ska nu ha ändrat sig.

I ett mejlsvar till tidningen skriver bussbolaget att mannen själv önskat att få börja jobba igen och att han återgick till ordinarietjänst efter läkarundersökning och fått klartecken från psykolog. Något som fått stöd även från facket och försäkringskassan.

Bussolyckan i Härjedalen

– Vi upplever att arbetsgivaren har förtroende för honom och det är en allmän åsikt från oss att ingen kan dömas förrän man är fälld i domstol, säger Yvonne Chevallerau, ombudsman vid fackförbundet Kommunal till BT. 

Åklagaren menar att olyckan främst orsakats av att mannen varit påverkad av trötthet – något som busschauffören nekar till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet