Färre kunder i second hand-butikerna leder till stopp för att lämna till återbruket. Foto: SVT

Få kunder i second hand-butikerna – återbrukstält tvingas stänga tillfälligt

Uppdaterad
Publicerad

Återbrukstältet som finns på återvinningscentralen i Bälinge kommer att vara stängd under en tid framöver. Anledningen är coronakrisen som lett till att second hand-butikerna som tar hand om sakerna har låg försäljning.

Alingsås kommun samarbetar med flera second hand-butiker som hämtar de begagnade saker som lämnas vid Återbrukstältet och tar dem till nya ägare. Men sedan coronapandemin tagit fart har allt färre kunder tagit sig till butikerna.

Stänger när folk skänker som mest

– Vi kan tyvärr inte ta emot mer saker i nuläget vilket är tråkigt eftersom vi är inne i den period på året när människor vårstädar och skänker som mest. Men vi följer utvecklingen och så snart vi har möjlighet öppnar vi återigen för att kunna ta emot fina begagnade saker. Det är en väldigt bra service så den vill vi absolut fortsätta med när den här situationen är över.

”En tillfällig paus”

Eftersom kommunens samarbetspartners har blivit tvungna att permittera personal,  finns det inte möjlighet att tömma Återbrukstältet, därför väljer kommunen att stänga den tillsvidare.

– Det ses som en tillfällig paus men det är givetvis svårt att veta hur länge det här ska hålla i sig, säger kommunens kretsloppschef John Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet