Attackerade polis och bet av finger

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-års åldern gjorde våldsamt motstånd mot två poliser i Skövde på fredagseftermiddagen. Han bet av fingret på en polisman innan han greps och togs i förvar. -Mina kollegor rapporterar in att fingertoppen är avbiten, säger presstalesperson Hans-Jörgen Ostler på polisregion Väst till TT.

Mannen hade slagit sönder bilar med ett basebollträ och jagat iväg boende. När polisen kom till platsen blev han mycket våldsam och bet av fingret på en polisman och skadade ytterligare en polisman.

-Den andra polismannen har fått en ordentlig skada, ett jack i pannan, i samband med ingripandet, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polismännen fick vård av ambulanspersonal som kom till platsen. Anmälningar om ett flertal brott kommer att upprättas där ibland våld mot tjänsteman, skadegörelse, olaga hot.

Den misstänkte mannen är gripen. Orsaken till mannens våldsamma beteende är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.