Flickan försvann från sin bostad i Götene i måndags. Foto: Google earth/SVT

Avliden hittad i Götene – tros vara försvunnen flicka

Uppdaterad
Publicerad

Den flicka som varit anmäld försvunnen sedan i måndags har troligtvis hittats avliden. Det meddelade polisen på söndagseftermiddagen.

Det var personal från Försvarsmakten som hittade den avlidna personen i ett sökområde nordväst om Götene. Enligt polisen rör det sig troligtvis om den flicka som försvann från sitt hem för en dryg vecka sedan.

”Anhöriga till den 14-åriga flickan som varit försvunnen sedan i söndags har underättats om att det med största sannolikhet är hon som har hittats”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

  – Vi har koncentrerat letandet nordväst om Götene, och det var i det området militär personal hittade kroppen, säger Jenny Widen, polisens pressinformatör.

Platsen har spärrats av och polisen uppger att det ska genomföras en teknisk undersökning. Det finns fortfarande inte någon misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.