Efter grannarnas larm: Kvinna hittades avsvimmad i låda

Uppdaterad
Publicerad

En 60-årig man i Göteborg sitter häktad efter att han misstänks ha gömt en avsvimmad och skadad kvinna i en förvaringslåda under sängen i sin bostad.

Ett flertal grannar larmade i söndags polisen om kvinnoskrik och rop på hjälp från en bostad i Göteborg. Väl på plats tvingades polisen bryta upp dörren till den lägenhet därifrån skriken kom då ingen öppnade.

Inne i bostaden fann polisen en man i 60-årsåldern som uppgav att han var ensam hemma. Först efter att ha letat igenom bostaden flera gånger hittade polisen kvinnan som fanns under sängen. Hon låg då avsvimmad och skadad i en förvaringslåda.

Mannen har nu häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkt för grov misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Kvinnan har i förhör uppgett att hon misshandlades och dödshotades av mannen och sedan ska hon ha tvingats ner i lådan under sängen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.