Baddräkt som upptäcktes på en av de två männen. Foto: Polisen

Baddräktsliga döms för stöld

Publicerad

Två män och en kvinna greps misstänkta för att ha stulit doftgranar och fiskeredskap på flera butiker – iklädda baddräkter. Nu dömer Skaraborgs tingsrätt trion för flera fall av stöld.

Stödligan ska ha stulit från flera butiker ur samma varuhuskedja i flera olika städer. Bland annat misstänktes de ha kommit över 98 fiskedrag i Mariestad, 498 doftgranar i Karlskoga och ytterligare fler doftgranar i Arboga.

LÄS MER: Stöldligan klädde sig i baddräkter

Klädda i baddräkter

När de greps i Skövde hittades inget stöldgods efter visitationen. Kvinnan bar däremot på väska med ett lönnfack i botten och de två männen hade på sig bakvända baddräkter under kläderna.

De hade alla olika förklaringar till att de två männen bar baddräkterna. En av dem hävdade att det var för att hålla kalsongerna uppe. En annan sa att de var till för att öka förbränningen när de sportar.

Men rätten trodde inte på bortförklaringarna.

Döms för flera stölder

De tre åtalades för fem fall av stöld och ett fall av förberedelse till stöld i Skövde. I stämningsansökan skrev åklagaren: ”Förberett sig genom att de burit bakvända baddräkter med uppklippa hål i under sina kläder”.

Under torsdagen kom domen. Trion döms för mellan fyra och fem fall av stöld och ett fall av förberedelse till stöld. En av männen får villkorlig dom medan kvinnan och den andra mannen får fyra månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.