Amanj Aziz ska vara spindeln i nätet Foto: SVT

Balder prövar nytt sätt att arbeta

Publicerad

Amanj Aziz ska jobba med sociala värden i området, och ska vara en kontakt mellan fastighetsägaren och hyresgästerna.

Förtroendet för fastighetsägare bland de boende i området kring Kosmosgatan i Bergsjön är allt annat än högt, det vittnar både människor vi möter i området och hyresgästföreningen om.

För att komma till rätta med det har fastighetsägaren Balder anställt en person som enbart ska rikta in sig på att arbeta med att bygga upp förtroendet och lära känna de boende i området.

– Mina uppgifter är allt, säger Amanj Aziz kommunikatör på Balder. Jag ska vara spindeln i nätet och bygga broar mellan de olika aktörerna som finns och som påverkar området och hyresgästerna. Det handlar om att jobba brett och stort.

Olika aktiviteter

Konkret handlar det om att få igång olika aktiviteter tillsammans med de boende som familjedagar, sommarlek och som exempelvis man gjorde i somras då man anställde ungdomar i området som sommarjobbare. Amanj Aziz är dessutom själv uppvuxen i området och värnar extra mycket om dess framtid.

– Mina föräldrar bor kvar här så känner jag väldigt strakt för att det ska gå bra. Jag känner en slags skyldighet, eftersom jag utbildat mig och har jobb, så känner jag mig att ge tillbaka till området, säger Amanj Aziz.

Vända trenden

Enligt Amanj Aziz så finns det inga gränser för vad som kan göras och det handlar om att jobba på bred front för att vända den negativa trenden i området.

– Det är mer att folk ska få samma möjligheter som alla andra i samhället, att kunna få vara delaktig i den politiska sfären, arbetsmöjligheterna ska bli bättre. Det ska inte skilja sig att bo i Bergsjön från andra ställen, säger Amanj Aziz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Miljonprogrammet förfaller

Mer i ämnet