Över 200 nallar utanför Stadshuset i Borås. Foto: SVT

200 nallar symboliserar manifestation i Borås

Publicerad

Över 200 gosedjur lämnades utanför Stadshuset i Borås på måndagen, detta i en protest mot de besparingskrav som Borås stad lagt på

Asklandaskolan i Fristad.

– Politikernas beslut drabbar barn och det är därför vi har valt att samla in gosedjur, säger Amanda Andersson, förälder till ett av barnen som går på skolan.

Se alla meddelanden från barnen till politikerna i klippet ovan.

Eleverna och föräldrarna har sedan en tid tillbaka visat sitt missnöje genom att protestera mot förslaget. I förra veckan stannade 240 barn hemma från skolan under en dag och blir det ingen förändring då är planen att hålla en demonstration i nästa månad.

– Barnen är också väldigt engagerade i det här och vi vill se en förändring, säger Amanda Andersson.

Slutgiltigt beslut på torsdag

På torsdag kommer ett slutgiltigt beslut fattas av kommunfullmäktige och föräldrarna hoppas att barnens nallarna ska skicka en tydlig signal till politikerna.

Sju partier kom överens om att skjuta till 21 miljoner kronor extra till grundskolorna i en tilläggsbudget. Men enligt föräldrarna kommer en liten del gå till skolan och det kommer inte räcka till för att behålla personal på skolan.

– Nu när besparingen dessutom kommer att drivas igenom, då kommer de inte ha några resurslärare kvar på den skolan där mitt barn finns, mitt barn skulle egentligen behöva någon som sitter bredvid henne hela tiden, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.