Foto: Joakim Eriksson

Båt kapsejsade under fisketur i Svenljunga – man död

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött och en saknas sedan en fritidsbåt kapsejsade på sjön Fegen i Svenljunga kommun vid 19-tiden under söndagskvällen.

– Nu fortsätter sökandet efter den andra mannen, säger Ulla Brehm vid polisen.

En av de två männen som igår kväll befann sig på båten som kapsejsade har avlidit.

– Hans liv gick inte att rädda, nu under morgonen fortsätter sökandet efter den andra mannen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Väst.

Stormen Ciara

Under söndagen letade räddningstjänsten med dykare och drönare i området där båten välte. De starka vindarna försvårade räddningsarbetet, och under natten lämnade räddningstjänsten över till polisen i det fortsatta sökandet.

Polisen: ”Vi misstänker inget brott”

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i sjötrafik. Detta gör det möjligt för polis att ta den båt som är hittad i beslag för teknisk undersökning.

– En förundersökning är inledd på grund av utredningstekniska skäl, vi misstänker inget brott, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Väst.

Vidare skriver polisen på sin hemsida att sökandet efter den saknade mannen fortsätter. På plats är polishelikopter, polisens hundförare, sjöpolis och polispatruller. Händelsen utreds bland annat av sjöpolisen i väst och polisen i Falkenberg.

Skulle ut och fiska

Räddningstjänst och ambulans larmades vid 19.30-tiden till Sjölidsviken vid sjön Västra Fegen. Detta sedan att två personer rapporterats försvunna när de befann sig i en fritidsbåt för att fiska. Båda männen är i 30-årsåldern.

– Den senaste kontakten som någon haft med sällskapet var runt klockan 14. Därför har det påbörjats en sökinsats, säger en ledningsoperatör på SOS Alarm till Göteborgs Posten.

Polisen kunde snabbt lokalisera en bil och båttrailer tillhörande männen, men inte personerna. Helikopter kallades till platsen, men utan resultat.

Strax innan klockan 23.00 på söndagskvällen kunde en av männen återfinnas på strandkanten.

– Han var väldigt nedkyld, och fick föras till sjukhus. Den andre mannen kunde vi inte hitta, säger Fredrik Iwanson, inre befäl räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Under dagen fortsätter sökandet med polishundar och dykare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Ciara

Mer i ämnet