Olyckan skedde på måndagskvällen på E45 i Lilla Edet. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Bebis utskriven från sjukhuset efter allvarlig bilolycka

Publicerad

En frontalkrock mellan en personbil och en lastbil ledde till att en kvinna dog. Bebisen som också åkte i personbilen fick allvarliga skador – men har nu skrivits ut från sjukhuset.

Det var på kvällen den 23 november som olyckan inträffade, på E45 i Lilla Edets kommun. Strax efteråt rapporterade sjukhuset att läget för barnet var allvarligt men stabilt. Och nu, en dryg vecka senare, har bebisen alltså lämnat sjukhuset. Det här var TTELA först med att berätta. 

– Ja, bebisen ska vara utskriven ja, säger Lisa Räng på Sahlgrenskas pressjour.

Och kan ni säga något om hur det är med barnet?

– Vi lämnar ju bara generella uppgifter, så nej, det kan vi tyvärr inte, säger Lisa Räng.

Både kvinnan och barnet fördes efter olyckan till sjukhus med ambulanshelikopter. Tidigt på morgonen dagen efter meddelade polisen att kvinnan avlidit.

Polisen utreder omständigheterna

Olyckan utreds som vårdslöshet i trafik, men det finns ingen misstänkt person.

– Det är ju viktigt att säga att det inte finns någon brottsmisstanke mot lastbilschauffören, säger polisens förundersökningsledare Andreas Gabrielsson.

Polisens uppgift handlar om att klargöra vad som hänt, även om det inte finns någon misstänkt. De samverkar med Trafikverket.

– Vi vet att kvinnan färdades mot trafiken, vi tror att hon kommit över på fel sida vajerräcket vid en avfart, säger Andreas Gabrielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.